sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Vanhan kylmiön oven uusi elämä

Vanha kylmiö, vuosimallia -72, on nykyään astia/romukaappi, mutta uudesta käyttötarkoituksesta huolimatta vanha ovi eristeineen kaikkineen nököttää yhä paikallaan. Siis paraatipaikalla. Joskus lähitulevaisuudessa (tai kauempana) tehdään keittiöremontti, jolloin kylmiö puretaan kokonaan pois. Siihen asti ovea pitää kestää. Päätin ratkaista ongelman tekemällä ovesta ns. katseen vangitsijan. Siis tämä oli tausta-ajatus, todellisuudesta tuli vähän erilainen.. Mutta ainakin ovi kiinnittää huomiota, oli se sitten hyvää tai huonoa :) Täplän ja Turbon huomio kiinnittyi enemmänkin maton tappamiseen..
Ostin rautakaupan löytönurkasta epämääräisen palan kattolistaa. Lista on kolhiintunut vähän sieltä täältä, mutta sopii hyvin meidän muutenkin hieman kulahtaneeseen tyyliin :D Listasta leikattiin jiirisahalla kehyksen, jonka liimasin kylmiön oveen kiinni. Ystävältä sain vinkin, että No more nails –liima on kätevä aine tällaiseen hommaan ja niinhän tuo olikin.

Pitihän minun taas ripustaa tilpehööriä kehyksen, kun en yksinkertaiseen oikein tunnu kykenevän. Kehykseen voi kirjoittaa vaikka muistutuksia ja oven alareuna toimii pikkuisten vieraiden piirtelypaikkana. Liitutaulumaali toimii muuten todella hyvin, liitu lähtee helposti pois kostealla sienellä tai rätillä. En yhtään ihmettele, että tämä on lastenhuoneen jollekin seinälle oikein näppärä ratkaisu. Kylmiön ovi tosin oli sellaista materiaalia, että pohjalle piti sivelle kerros tartuntapohjamaalia.
Tällä mennään ennen kuin saadaan aikaiseksi tehdä varsinainen operaation Kylmiön purku :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti