torstai 15. toukokuuta 2014

Tildailua: peura äitienpäivälahjaksi

Joskus kyllä mietin, että mitähän näiden lahjojeni saajat oikeasti ajattelevat näistä.. "Voi ei... taas se on kikertänyt jotain. Tuota ei kehtaa laittaa mihinkään." :D

No, äitienpäivälahjaksi tein kuitenkin 71-vuotiaalle äidilleni pehmolelupeuran Tildan Talvikirjasta. Ruskeaa kangasta laatikostani ei löytynyt, joten päädyin vetämään värityksen kunnolla epätodelliseksi ja valitsin punaisen kankaan. Äitini kotiin tämä sopii  -  uskokaa tai älkää - oikein hyvin. Peura pääsee kuulemma aikaisemmin äidille tekemäni Tilda-nuken seuraan.

Pehmolelujen tekeminen itse on loppujen lopuksi aika helppoa. Kaavojen avulla leikataan kankaasta sopivat kappaleet, ja ommellaan yhteen. Olen ostanut Ikeasta eurolla tavallisia tyynyjä, joiden vanua käytän lelujen täytteeksi. Yhteen ommellut kappaleet täytetään vanulla, jokin tikku on oiva apuväline vanun tunkemiseen kapeisiin jalkoihin, ja osat kootaan käsin ompelemalla yhteen. Tildan kaavat on yleensä vielä aika isoja, joten osia on helppo ommella toisiinsa kiinni ja täyttää. Peuralle tuli oikeissa oksista sarvet, joita varten korvien lähelle tehtiin reiät ja oksien päähän lisättiin vähän liimaa. Saapi nähdä kuinka nuo pysyvät kiinni.

Mutta, äiti ainakin omien sanojensa mukaan piti tästä kikerryksestä. Ainakin oli jotain erilaista perinteisten kukkien sijaan ;)6 kommenttia:

 1. Kyllä on kaunis. <3
  Paljon parempi lahja kuin kukat. Peurasta on iloa pitempään kuin kukista jotka kuivuu pois. :)

  VastaaPoista
 2. Ihana! Mitäs Roope ja Täplä tykkäävät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peura laitettiin visusti piiloon ennen kuin jellonat pääsivät sen kimppuun ;)

   Poista
 3. Parasta laittaakin piiloon, peurat on jellonan ruokaa =)
  Mutta upea on, toivottavasti löytyi sopiva piilo, ei liian näkymättömissä, vaikkakin saavuttamattomissa =)

  VastaaPoista