keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Piparkakkutalon koristelu

Joka vuosi olen intoillen piirrellyt piparkakkutalon kaavat ja käyttänyt yhden tai parikin iltaa talon leipoamiseen ja koristeluun joulua odotellessa. Viime vuonna tosin kaikki, mikä voi mennä pieleen talon teossa, meni pieleen. Hajonneita paloja, levinneitä koristeita, palaneita sormia. Lopputuloksena tekeleeni kökötti keittiönkaapissa pari viikkoa herättelemässä nauruhermoja ennen kuin heitin sen menemään.

Tänä vuonna leivoimme talon osat yhteistyössä isomman kummityttöni kanssa. Yhteensä uunissa paistui kahdeksen katon osaa, 12 seinää, ja epämääräinen kasa savupiipun osia. Kummityttö koristeli oman talonsa jouluisen värikkäästi ja onnistuimme vielä kuljettamaan sen ihme ja kumma ehjänä hänen kotiinsakin.
Itse kokosin ja koristelin oman taloni vasta muutama päivä leivontashown jälkeen. Ihme kyllä yhtään sormea en onnistunut polttamaan sulassa sokerissa. Yleensä saldoni on vähintään kaksi :)
Tämän vuoden piparitalo peittoaa aikasempien vuosien talot kahdella uutuudella: pihaan tehtiin palju, josta mieheni haaveilee talomme pihaan, ja liivatelehdistä tehdyt ikkunat :)
Tätä taloa ei tosin syödä joulun jälkeen, epäilenpä nimittäin, että karvapallot ovat saattaneet käydä sitä lipaisemassa talon ollessa vartioimattomana keittiön pöydällä ;) Ainakin tämän kermavarkaan perusteella:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti