keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Tilkkupeitto vauvalle

Ensimmäinen tilkkutyöni ikinä :) Olin kuvitellut, että tilkkujen kanssa tuunaaminen ei olisi oikein minun juttuni, mutta tilkkuilu osoittautui kivaksi puuhaksi. Tosin oma kärsivällisyyteni ei riitä tilkkujen tarkkaan mittaamiseen vaan leikkasin ne about oikean kokoiseksi ja ommellessakin taisivat koot vähän vaihdella. Tämä tietenkin kostautui loppuvaiheessa ja vaati kikkailua kun palaset olivat eri kokoisia. Mutta, loppu hyvin, kaikki hyvin :)

Tilkkutyö oli vauvan peitto, jonka annoin ystävälleni lahjaksi babyshowereissa. Jos ihan totta puhun, niin en olisi millään raaskinut antaa peittoa pois :D Tilkut oli nopeita ommella ja suunnittelu oli hauskin vaihe. Halusin tehdä hempeän värisen ja sopivasti tyttömäisen peiton, kuitenkin niin että kankaat eivät olisi pelkästään lasten kankaita. Suurin osa peiton tilkuista onkin koottu Tilda-kankaista. Ensin tilkut sommitellaan ja neuvotaan yhtään. Peiton taustalle laitoin fleecekankaan, joka on kivan pehmeä ihoa vasten. Fleece piti ommella muutamasta kohdasta kiinni peittoon reunojen lisäksi.
Babyshowereissa oli tarjolla kaikenlaisia herkkuja. Omaksi osakseni tuli tehdä kakku ja jotain makeaa. Eli mansikkakakku ja vaahtokarkkitikkuja. Takaavat verensokerin nousun ;)

3 kommenttia:

  1. Todella kaunis tilkkupeitto! <3
    Ei ihmekkään ettet olisi raaskinut luopua tuosta. :)

    VastaaPoista
  2. Ihana tilkkupeitto:)Sä oot taitava:) -jossu- ..keijo-neidilt kisuil terkkuja:)

    VastaaPoista