torstai 27. helmikuuta 2014

Ihanat mustikkamuffinit

Kokeilin uutta muffiniohjetta Leila leipoo  -sarjan Leila Lindholmin Pala kakkua - ja paljon muuta kirjasta. Ohjeet kirjassa ovat kyllä hyviä, mutta erittäin runsaita. Ohjeista tulee leivonnaisia aina enemmän kuin mitä tekstissä sanotaan. Tämäkin mustikka-murumuffinien ohje oli 6 isolle tai 12 pienelle muffinille: taikinasta tuli kaksi 12 muffinin vuokaa. Eli isot muffinit olisivat olleet jo todella isoja ;)

5 dl mustikoita (tuore tai pakastettu) 

Kun itse käytän pakastettuja mustikoita sulatan ne siivilässä kaatamalla päälle vettä. Näin ne eivät sula vasta uunissa ja värjää koko taikinaa siniseksi. Laitan muffinivuokiin ensin vähän taikinaan, sitten marjoja, sitten taikinaa, marjoja ja lopuksi taikinaa, eli en sekoita marjoja taikinaan etukäteen. Näin ollen valmiissa muffinissa taikina on taikinan väristä ja marjat kokonaisia :)

Kuppikakkuohje
100 g voita
2 dl maitoa
1 pestyn sitruunan raastettu kuori
2 luomukananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Sulata voi, lisää siihen maito ja raastettu sitruunankuori.
Vaahdota kananmunat, sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon haalea neste.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suoka keskenään ja kääntele seoa nesteeseen. 


Muruseos
75 g kylmää voita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria

Sekoita ainekset nyppimällä muruiseksi seokseksi.



Laita muffinivuokiin ensin kuppikakkutaikinaa, sitten marjoja ja vielä kuppikakkutaikinaa. Vuoat voi täyttää noin 3/4 asti. Ripottele päälle runsaasti muruseosta ja vielä koristeeksi muutama mustikka.


Muffineja paistetaan uunin keskiosassa 175 asteessa noin 20 minuuttia.

En tietenkään muistanut ottaa kuvaa valmiista muffineista, mutta nättejä ja maistuvia niistä tuli :)

1 kommentti:

  1. Ja minä jo mietin olisiko Helmi toiminut innoittajana ;) Mutta ei sitten tainnutkaan olla niin! :D Hauska yhteensattuma!

    VastaaPoista