torstai 3. huhtikuuta 2014

Puupöydän öljyäminen

Ostin joskus vuosi sitten Kodin Ykkösestä olohuoneeseen isomman pöydän, jossa pidin erityisesti tummasta puupinnasta. Kuinka ollakaan, pöytä oli käytössä vain muutaman viikon, minkä jälkeen pinta alkoi kulua. Tuntui ihan uskomattomalta: vaikkei pöytä nyt kovin kallis ollutkaan, olin odottanut sen olevan laadukkaampi. Tasaisesti pinta sitten kului todella ikävän näköiseksi. Niinpä pöydällä piti aina pitää pöytäliinaa, mihin kyllästyn helposti ja mikä ei todellakaan ole se näppärin ratkaisu näiden karvapallojen kanssa.

Lopulta sain sitten aikaiseksi tarttua toimeen ja kunnostaa pöydän. Ostin Bauhaus värillistä puuöljyä. Hioin pöydän pinnan hienojakoisella hiomapaperilla ja sen jälkeen puhdistin kostealla rätillä. Pinnasta lähti melkein kaikki värin pois. En vielähään voi uskoa kuinka huonosti pinta oli valmistajalla käsitelty.

Tämän jälkeen levitin kaksi kerrosta öljyä pöydälle tavallisella pensselillä. Öljy levittyi todella helposti tasaisesti. Itse asiassa koko operaatio oli paljon nopeampi ja lopputulos tasaisempi kuin olin kuvitellut.


Ylimpänä lähtötilanne ennen hiontaa.
 Tässä lopputulos. Kannatti! :) Ja Roopekin säilyi ilman öljyisiä tassuja, vaikka vahtimista se vaati..


1 kommentti:

  1. Hienoa jälkea sai aikaiseksi -komealla apulaisella saattoi olla osansa asiaan;)

    VastaaPoista