torstai 12. syyskuuta 2013

Budapest lyhyesti

En ollut koskaan ajatellut, että lentomatka Budapestiin on niin nopea. Vain pari tuntia, eli melkeinpä nopeammin kuin oma matka kotoa kestää Helsinki-Vantaalle. Kaikki tauot ja vapaat hetket käytettiin kaupunkiin tutustumiseen. Työhön liittyvät asiat olivat kaikki aivan kaupungin keskustassa, joten lähes kaikki kohteet olivat kävelymatkan etäisyydellä toisistaan. Suuri kauppahalli, kirkko, Tonava, oopperatalo jne. Budapest osoittautui leppoisaksi kaupungiksi, jossa on enemmän asukkaita kuin miltä kadulla kulkiessa tuntuu.

Ruoka on ravintoloissa Suomeen verrattuna edullista, viinistä puhumattakaan. Ruokakulttuuri ei muutoin tehnyt suurta vaikutusta, mutta avoimin mielen siihen kannattaa suhtautua. Punainen paprika on Unkarissa pop. Enpä tätäkään tiennyt. Jouduin matkan aikana monesti toteamaan, että oma tietämykseni Unkarista ja sen historiasta rajoittuu Sissi-elokuvissa Unkarista annettuun kuvaan.

Kävimme myös Gellertin vanhassa kylpylässä. Unkari ja erityisesti Budapest on kuuluisa kuumista lähteistään ja kylpylöistään, kuten matkan aikana opin. Nähtävästi muut Suomessa tiesivät tämän jo, sillä suomalaisia turisteja tuli kaikissa kohteissa vastaan.Kylpylä sijaitsi aivan Tonavan reunalla. Tarjolla oli mineraalikylpyä ja ulkoallasta. Myös suomalainen sauna löytyi paikan päältä erikoisuutena. Ehkäpä kotona on kuitenkin paremmat löylyt ;) Pyyhkeitä saa vuokrata paikan päältä (pantti + vuokra 4700 forinttia). Mukaan kannattaa varata läpsykkäät, ja asennoitua siihen, että suihkut jne. eivät vastaa sitä mihin olemme suomalaisissa kylpylöissä tottuneet. Ehdottomasti käymisen arvoinen kokemus :) 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti