maanantai 16. syyskuuta 2013

Kissojen valjaista

Lopultakin sain aikaiseksi hankkia kissoille uudet valjaat, joiden kanssa ei tarvitse koko ajan vahtia pääseekö jompikumpi vapaaksi. Kiitos teille hyvistä vinkeistä! Hankin lopulta Rukan valjaat Mustista ja Mirristä. Ne löytyvät muuten koirien puolelta, kissojen hyllystä löytyy vain heikompi tekoisia valjaita ;)

Valjaita oli saatavilla eri kokoja. Roopelle ostin S-koon mustat valjaat. Siniset olisivat olleet hienot, mutta tähän hätään niitä ei ollut saatavilla oikeassa koossa. S-koko maksoi n. 20 €. Roope antoi hienosti laittaa valjaat päälle. Materiaali on pehmeää ja vähän joustavaa. Ajattelin, että näissä on mukava roikkua puusta, jos sinne sattuu itsensä kieputtamaan narussa ja sitten tassu lipeämään oksalta... Selkään tulee tukeva klipsi,  jonka uskon kestävän kovankin räpiköinnin.


Roopen kanssa meni siis hienosti. Mutta Täplä sitten. Asenne oli heti valittu, vaikka valjaita ei oltu vielä edes käyty haistamassa. "En suostu. En ala. En halua. Et voi pakottaa." Kun lopulta pöydän alta siirryttiin valjaiden viereen ja pääsin kokeilemaan niitä, selvisi että valitsemani koko XS oli ihan liian pieni. Kuvittelin, että Täplä on niin paljon Roopea pienempi ja kun vielä on kyse koiramitoituksesta, että koko riittää oikein hyvin. Yritin optimistisesti tunkea neidin pään läpi kaulareiästä. Ei mahtunut. Ja siitähän seurasi syvä loukkaantuminen.

Kävin vaihtamassa valjaat S-kokoon ja kohti uutta yritystä. Se onnistuikin hyvin ja hetkellisen alkukankeuden jälkeen Täplä huomasi, että nämä valjaat eivät vieneetkään kävelykykyä vaan liikkuminen on mahdollista muutoinkin kuin selällään pyörimällä.

Toistaiseksi liputan kyllä näiden valjaiden puolesta. Vaikuttavat todella hyviltä :) 2 kommenttia:

  1. Hyvältä vaikuttaa! Tuo kuva punaisista valjaista ja kauuuuukana olevastä Täplästä on kyllä aika kuvaava :)

    VastaaPoista
  2. Jee, sait ostettua valjaat. Toivottavasti Täpläkin ihastuisi.

    VastaaPoista