perjantai 1. marraskuuta 2013

Lego-kakku 30-vuotiaalle :)

Tässä jälleen yksi kakun koristeluidea jakoon :)

Kaverin kolmekymppisille tein tarjottavaksi ja samalla lahjaksi lego-kakun. Synttärisankari kun on nähtävästi sisimmässään ikuinen legopoika ;) Kakkupohja on tumma suklaapohja, joka on täytetty mariannesuklaalla ja mariannerouheella maustettua marenki-voiseosta. Kaloreiden määrää ei kannata laskea tämän herkun kohdalla... Voin taata, että kakku tekee kahvipöydässä kauppansa.

Kakkupohjat paistoin normaalisti pyöreissä irtopohjavuoissa. Pohjista on sitten leikattu legopalikoiden muotoisia paloja. Päällyste ja legoukot ovat marsipaania. Näppärää, kun nykyään on saatavilla myös mustaa marsipaania. Tuossa kuvassa mustan marsipaanin pinnalla on vielä tomusokeria kaulinnan jäljiltä, mutta sen saa pois kun sivelee marsipaanin pintaa hieman vedellä.

30v-teksti ja ukot on koottu elintarvikeliimalle. Tein erikseen ukoille paidan, housut, pään ja kädet ja liimasin ne sitten yhteen. Silmät ja suukin on tehty marsipaanin paloista. Liima on yllättävän toimivaa kunhan malttaa antaa koristeiden kuivua rauhassa. 

Leivontailoa kaikille!
1 kommentti: