keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Pihakeinun öljyäminen

Kesän projekteja muistellessa :)

Toissa kesänä saimme häälahjaksi pihakeinun. Vuoden verran keinu sai olla pihassa käsittelemättömänä. Puiden käsittelyaineen piti kuulemani mukaan kuivahtaa. Tämä kesänä sitten pääsin käsittelemään keinun. Keinulle tehtiin pihan reunaan oma paikka, joka päällystettiin liuskekivillä osana isompaa piharemonttia.

Öljysin keinun Tikkurilan värjätyllä öljyllä. Väriksi valikoitui harmaa. Kuten kuvasta näkee keinusta tuli enemmänkin tumman ruskea. Tosin sävyssä on harmaa vivahde :) Ongelmana oli,että öljypurkin sekoittaminen osoittautui haasteelliseksi. Purkissa kyllä varoitetaan, että sekoita öljypurkki huolella. Minä sitten ravistelin, pyörittelin ja heiluttelin. Sitten avasin purkin ja sekoitin puukepillä. Kuvittelin, että tämä riittäisi. Ei riittänyt. Kun olin hyvässä vauhdissa toisen istuimen kohdalla, yhtäkkiä pensselissä olikin vaalean harmaa väriklöntti, jonka tietenkin onnistuin sutaisemaan keinuun. Upsista. Ei mennyt niinkuin Strömsössä. Onneksi kyseessä on öljy, joten sain imettyä rätillä osan väristä takaisin, ja sävy ero tasoittui öljyn kuivuttua.

Tämän jälkeen avasin uuden purkin samaa öljyä, enkä ravistanut sitä kuin vähän. Väri pysyi siis keinussa onneksi muilta osin samana. Jos olisin tällä kertaa sekoittanut vaalean harmaan värin muun öljyn sekaan, väri ero olisi ollut varmaan vähintäänkin erikoisen näköinen ;)

Keinu oli nopea käsitellä, ja öljy levittyi todella helposti, eikä valunutkaan pahasti. Öljyä oli myös mielestäni paljon helpompi levittää kuin maalia. Pienistä haasteista huolimatta olen tyytyväinen lopputulokseen. Keinu sopii ympäristöönsä nyt paljon paremmin, eikä vaalea puu pistä silmään pihaa katsellessa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti