maanantai 11. marraskuuta 2013

Royal Canin Sterilized

Meillä on päädytty syömään lähes pelkästään kuivamuonaa. Penturuoan jälkeen siirryttiin siis Roayl Caninin Sterilized nappuloihin, joita tilaan kaksi jättisäkkiä samassa paketissa Zooplussalta. Aluksi molemmat olivat vähän sitä mieltä, että tää ruoka on ihan tylsä juttu eikä yhtään niin hyvää kuin pentumuona. Mutta nykyään näistä nappuloista intoillaan ihan yhtälailla :) Käsittämätöntä, että kissa jaksaa kehrätä samalle ruoalle joka päivä...

Nappuloiden lisäksi annan raakaa jauhelihaa, kalaa ja katkarapuja silloin tällöin. Onpa tuolla kaapissa ihan Latziakin, mutta kun on tottunut noihin tuoreisiin herkkuihin nappuloiden ohella niin tuntuu että Roope on ihan loukkaantunut jos kuppiin ilmaantuukin Latzia eikä lihaa tai kalaa. Roope on kyllä muutoinkin enemmän nappuloiden kannattaja. Täplä sen sijaan syö veljen jämät ruoasta kuin ruoasta ;)

Meillä on muuten nappuloita aina kupissa. Siltikin aamuisin ja iltaisin kissat pyytävät että käyn laittamassa kuppiin vähän lisää kuivamuonaa. Sitten vasta syödään. Tapojensa orjia ovat ;)
3 kommenttia:

 1. Oletko tietoinen pelkän kasviperäisillä aineilla kyllästetyn kuivaruoan syöttämisen riskeistä?

  Kyseisen ruuan sisältö (Royal Canin Sterilized):
  siipikarjaproteiini (kuivattu), maissi, kasvivalkuaisisolaatti*, maissigluteenijauho, kasvikuidut, eläinrasva, eläinproteiinit (hydrolysoitu), sokerijuurikasmassa, kivennäisaineet, hiivat, kalaöljy, frukto-oligosakkaridit, soijaöljy.

  Kaikki kasviperäiset ainesosat tuosta listasta ovat täysin turhia kissalle, kissa tarvitsee ruuansulatuksensa tueksi vain pienen määrän kuitua. Lisäksi lihaa ei mainita lainkaan, paitsi hämärästi siipikarjaproteiinina. Tärkkelys 22.8 % ja kasvikuidut 14.6 %. Lihaprosenttia ei edes mainita, mikä lisää epäluuloa.

  Kissa ei hyödy lainkaan kasviperäisistä ainesosista. On olemassa niin paljon parempaakin ruokaa kissalle. Laadukas märkäruoka, jossa ei ole hiilihydraatteja ja jossa lihapitoisuus on 70% luokkaa, olisi helppo vaihtoehto nappularuokavaliolle. Zooplussalta saa tilattua oikeasti hyviä ruokia, kuten Animonda Carny ja muut viljattomat märkäruuat.

  Proteiiniköyhä ruoka saa aikaan jatkuvan näläntunteen. Yleensä huonolaatuisissa kissan ruuissa eläinproteiinit on korvattu kasviproteiinitiivisteellä. Kissa ei saa tarpeeksi proteiinia, ja joutuu syömään suurempia määriä proteiiniköyhää ruokaa jotta saisi edes jonkinlaisen määrän proteiinia.

  Kuivaruoka lisää virtsakivien riskiä, sillä sen nestepitoisuus on todella pieni. Vaikka kissa joisi paljonkin, se ei silti saa tarvitsemaansa nestemäärää, sillä kuivaruoka on niin kuivaa. Kissan saadessa liian vähän nestettä virtsa väkevöityy rakossa ja alkaa muodostaa virtsakiviä, jotka ovat todella kivulias vaiva kissalle. Se tietää eläinlääkärireissuja ja pahimmillaan äkillisen kuoleman kissan virtsarakon mennessä tukkoon.

  Tuoteselosteiden kriittinen tarkastelu olisi paikallaan jokaiselle kissanomistajalle. Ei kannata uskoa suurten kissanruokavalmistajien mainosjekkuja - suurella rahalla markkinoidaan ruokaa, joka ei todellakaan ole kissalle luonnonmukaista ravintoa.

  VastaaPoista