perjantai 8. marraskuuta 2013

Neato robotti-imuri - kotieläimen omistajan "must have"

Valmistautukaa ylitykseen ja ylenpalttiseen kehumiseen.

Kotieläimen omistajan perusongelma: karvoja jokapaikassa. Kissanomistajan perusongelma: kissanhiekkan epämääräinen leviäminen lattialle. Ratkaisu: imuri. Kotona pitää imuroida kaksi kertaa viikossa, jotta karva- ja hiekkatilanne pysyyy jotenkin hallinnassa (todellisuus: kerran viikossa). Lisäksi pidän itsepäisesti valkoisia sohvia, jotka pitää imuroida kerran viikossa (todellisuus: kerran kahdessa viikossa).

Tämän realiteetin tunnustettuamme, päätimme hankkia robotti-imurin. Hieman skeptisesti olen niihin suhtautunut, kuvitellut, että laite on ihan liian kallis ja toimiiko se nyt muka. Yhdysvaltojen lomareissulta ostimme kuitenkin Neato-merkkisen robotti-imurimen. Hinta oli Best Buy -elektroniikkakaupassa noin 380 euroa. Tarkkaa dollarihintaa en muista. Imurin laturi sopii myös Suomen sähköverkkoon ilman muuntimia, kunhan vain laittaa töpseliin adapterin, jotta saa pistokkeen kiinni Suomessa. 

Neato pakattiin käsimatkatavaroihin, sopi mainiosti pieneen vedettävään laukkuun, ja kuljetettiin kotiin. Turvatarkastuksissa odotin tosin mielenkiinnolla, koska minua pyydetään avaamaan laukkuni, mutta en päässyt kenellekään selittämään, että tämähän on imuri. Harmi, melkein olisin toivonut sitä ;)

Neato on suunniteltu erityisesti kotieläinkoteihin ja toisaalta perheisiin, joissa kärsitään allergioista. Tehot ja karvojen imukyky pitäisi siis olla kohdillaan. Ja niin muuten on :D Laite käy tarkasti läpi matot ja kulmat. Käy välillä lataamassa itsensä. Ja jatkaa taas siivoamista. Uskomatonta. Paras laite ikinä.

Neatossa on pölyä ja roskia varten säiliö, joka on helposti tyhjennettävissä roskikseen. Pieniä säätöjä kotona tosin joutuu tekemään. Räsymattojen omistajien kannattaa varautua siihen että hapsut jumittavat koneen alla pyörivän rullan. Ohuita verhoja ei kannata jättää roikkumaan maahan asti, jumiutus koittaa myös silloin. Neato menee mielellään myös kaappien alle, mikä on sinänsä hyvä, paitsi jos kaapit ovat juuri sillä korkeudella, että kone pääsee vaivoin alla mutta jää jumiin kaapin alle. Mikäli matka näistä syistä estyy, kone sammuttaa itsensä ja jää odottamaan apua. Kunhan nämä asiat kotona viilaa kuntoon, Neato toimii kerrassaan mainiosti. Laitan koneen aamulla päälle, ja tulen iltapäivällä kotiin, lattiat ja matot on imuroitu. Neato on laturissaan lepäämässä.

Ja siinä samalla tulee kissoille päiväksi viihdykettä. Täplä ja Roope eivät ole laitetta pelänneet. Pikemminkin se tuntuu olevan hauskaa seurattavaa.

Kyllä, olen rakastunut. Robottipölynimuriin.5 kommenttia:

 1. Tahtoo Neaton! Pitänee ryhtyä varailemaan matkaa jenkkeihin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vink, vink, saa Suomestakin, hinta on korkeampi, mutta tällä hetkellä tuntuu että on myös sen arvoinen ;)

   Poista
  2. Tahtoo jenkkeihinkin =)
   Kaks tahtoo kärpästä!

   Poista
 2. Vaikuttaa täydelliseltä ratkaisulta!

  VastaaPoista
 3. Onko toi semmoinen että kissat oppii retkeilemään sen päällä? Robotti-imuri+kissa -videot on maailman hauskimpii! Varsinkin jos haipuku...

  VastaaPoista