lauantai 20. huhtikuuta 2013

Suklaawhoopies

Olen kokeillut whoopieseja kerran aikaisemmin, ja silloin ne yllättivät helppoudellaan ja pehmeydellään. Leivokset valmistuvat tosi nopeasti. Viime Pirkan ruokalehdessä oli resepti suklaisiin whoopieseihin. Whoopies-leivosten salaisuutena taitaa olla jauhojen ja maidon sekoittaminen vuorotellen taikinaan. Leivokset näyttävät nimittäin kovilta, mutta ovat oikeasti ihan yhtä pehmeitä kuin muffinit. Kun niiden antaa olla täytettynä yön yli jääkaapissa niin täytteestä ehtii imeytymään kivasti makua leivokseen.

Taikina leviää yllättävän paljon pellillä, joten jos ei halua tuhteja leivoksia niin kannattaa huomioida tämä, kun nostelee taikinakasoja pellille. Omistani tuli (taas) liian isoja. Ohjeessa väliin tuli maustettua rahkaa ja tummaa suklaarouhetta. Itse laitoin sekaan kaapista löytynyttä valkosuklaata, mutta oikeastaan suklainen taikina olisi kaivannut täytteeksi mielestäni jotain raikasta, esim. Marianne-rouhetta tai vaikka Pätkis-paloja. Näitä ei kuitenkaan kaapista löytynyt, mutta ensi kerralla täytyy varautua paremmin.

1 kommentti: