keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Fenkolia ja perunaa uunissa

Eilen totesin, että joskus nähtävästi kannattaa vaan loikoilla sohvalla ja harrastaa kanavasurffailua. Surffailun seurauksena saattaa päätyä kanavalle, jossa näytetään jotain niistä monista Jamie Oliver –ohjelmista joita nykyään tuntuu pyörivän ihan päivittäin. Kovin harvoin nappaan television ruokaohjelmista ruokaohjeita, mutta tämä ohje jäi mieleen yksinkertaisuudessaan yhdestä kanavasurffaushetkestä.
Fenkolista en ole koskaan osannut tehdä oikein mitään. Aniksen maku ja tuoksu ovat tuntuneet aina jotenkin epäilyttäviltä, mutta ajattelin kokeilla, ja se kannatti.
 1. Pese fenkolit ja katkaise vihreät ns. oksat pois. Lohko valkoinen fenkoli reilunkokoisiksi paloiksi.
 2. Pese perunat ja leikkaa lohkoiksi.
 3. Katkaise kevätsipulin lehdet ja säilö varsinaiset sipulit muuta tulevaa käyttöä varten.
 4. Keitä fenkolin ja perunan lohkoja kattilassa sen verran että ne hieman pehmenevät. Lisää loppuvaiheessa myös kevätsipulin lehdet kiehumaan hetkeksi.
 5. Levitä uunipellille oliiviöljyä ja ripottele päälle merisuolaa. Kaada pehmenneet fenkolit ja perunat pellille. Kypsennä uunissa lähes valmiiksi.
 6. Levittele päälle kevätsipulin lehdet ja paista vielä hetki.
Valmis!
Fenkolin ja perunan keittäminen ennen uuniin laittoa tekee niiden pinnasta aivan erilaisen kuin suoraan raakana uuniin laitetuista. Merisuola ja oliiviöljy imeytyvät pellin pohjalta vihanneksiin, niitä ei siis tarvitse sekoitella pellillä.
Fenkolin maku oli erittäin positiivinen yllätys, samoin kevätsipulien.
Jos haluaa jotain vaihtelua ruokapöytään ja haluaa yllättyä tämän helppoudesta ja herkullisuudesta niin suosittelen testaamaan J
  
 


4 kommenttia:

 1. Emäntä: Kuulostaa erilaiselta, mutta helpolta. Pitääpä painaa mieleen. Kauanko keitit perunoita ennakkoon ja miten pitkään meni uunissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paisto- ja keittoajat eivät ole ihan mun vahvuus, mutta, mutta, sanoisin että fenkolit ja perunat keittyivät about 10 min. Uuniin laitoin perunat ja fenkolit lenkin ajaksi 150 asteeseen ja sen jälkeen nostin asteet 200 joksikin aikaa. Mututuntumaa ;)

   Poista
 2. Mielenkiintoista. Minä tykkään perunasta kuin hullu puurosta, fenkoli taas on aika vieras.

  VastaaPoista
 3. Nam! Näyttää todella hyvälle. Fenkoli saa upean makean maun uunissa

  VastaaPoista