torstai 26. kesäkuuta 2014

Reissussa Cataniassa

Kesän työreissut veivät tällä viikolla Cataniaan, Sisiliaan. Lentoreitti kulki Helsingistä Müncheniin ja edelleen Cataniaan, Sisilian itärannikolle, tulivuori Etnan juurelle. Lennot olivat Lufthansalta ja vaihtoaika todella lyhyt, eli matka taittuu nopeasti. Paikallisbussilla pääsee yhdellä eurolla lentokentältä keskustaan. Lentokenttä sijaitsee muutaman kilometrin päässä päärautatieasemalta.


Seminaari alkoi maanantaiaamuna ja jatkui tiistai-iltaan, mutta sunnuntai-iltana ja tiistai-iltana oli aikaa tutustua kaupunkiin. Ja syödä jäätelöä, paljon italialaista gelatoa ;)


Hotelli oli nimeltään Il Principe, joka sijaitsi Via Alessilla aivan keskustan pääaukion ja yliopiston vieressä. Hotelli oli erittäin siisti ja hintaan kuului aamupala. Perinteinen italialainen, mutta yllättävän paljon kuitenkin suolaistakin oli tarjolla. Ja näkymät parvekkeelta olivat jokseenkin täydelliset:
Cataniassa syödään paljon kaloja ja mereneläviä, mutta pizzaakin toki löytyi. Hintataso oli huomattavasti Suomea alhaisempi. Esimerkiksi alkuruoka, pasta pääruoaksi, tiramisu, lasillinen valkoviiniä ja pullo vettä maksoi aivan keskustassa yhteensä 18 €.Sisiliassa ollaan ylpeitä jälkiruoista. Olin siis oikeassa paikassa ;) Perinteinen jälkiruoka on makealla ricotta-juustolla täytetty cannoli, josta kuva ylhäällä. Ja lisänä tietenkin espresso.
Keskiaukiolla oli tunnelmaa Italian jalkapallopelin aikana. Valitettavasti tunnolliset kannattajat joutuivat pettymään joukkueensa hävittyä.

3 kommenttia: