maanantai 22. lokakuuta 2012

Marsipaanimania

Kummitytön 10-vuotissynttärit - kummitädin tehtävänä koristella kakku. Siis mieluinen tehtävä ;) Ohjeet kuuluivat, ettei kakku saa olla tällä kertaa mansikkakakku vaan sen pitää olla "prinsessakakkumainen". Mummu teki kakkupohjan ja täytteen ja kiikutti kakun sen jälkeen meille koristeltavaksi. Kummitytöstä on syntymässä oikea tanssijatar, joten ajattelin muovailla marsipaanista tanssijatytön. Seisovaa marsipaaninukkea tuskin olisin onnistunut tekemään, joten pitäydyin istuvassa ballerinassa. Lisäksi päälle tein perhosia. Siis tanssija-perhos-kakku. Ehkä vähän erikoinen yhdistelmä syksyyn, mutta..

Itselleni olisin jättänyt nuken vaaleaksi ja muutoinkin kakun hillitymmäksi, mutta värikkäälle tytölle tulevaan kakkuun tarvittiin tietenkin väriä. Eli elintarvikeväreillä värjäsin marsipaanin kakun pinnalle vaaleanpunaiseksi, ja perhosiin sipaisin siveltimellä helmeilevää koristejauhetta. Samoin päädyin sutimaan koko ballerinan kiiltäväksi samanlaisilla jauheilla. Paitsi hameen maalasin vaaleanpunaiseksi.Tämän jälkeen olikin sitten sormet erittäin värikkäät, ja tunnetustihan noita värejä on tuskaista saada lähtemään mistään irti..

Pitää varmaan ostaa jostain kipsiä ja muovailla muutakin, oli niin rentouttavaa sotkea kädet ja muovailla. Erittäin terapeuttista, oikeasti ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti