perjantai 19. lokakuuta 2012

Sisustukseen sopiva kissan raapimispuu?

Eläintarvikekauppojen raapimispuihin tutustuessa iski tuskan hiki, kun kaikki raapimispuu näyttivät jotenkin tummilta telineiltä. Ja minuahan on purrut jokin valkoista rakastava kärpänen.. Halusimme kuitenkin kissoille raapimispaikan, jossa voi kiipeillä ja katsella maailman menoa sekä sisällä että ulkona. Olohuoneen nurkka oli käytännössä ainoa sopiva paikka, ja ikävä kyllä erittäin näkyvä paikka = ongelma.

Siispä penkomaan varastossa sijaitsevaa epämääräistä lautakasaa.

Turbo "The Rakennusapuri"

Lopulta rakennusmateriaaliksi valikoitui autotallin seinältä mäntyhyllyt, jotka maalattiin valkoisiksi ja pätkittiin sopivan kokoisiksi. Tolppa saatiin pihasta puretun katoksen jämistä. Sisal-narua haettiin RautaOtrasta ja hyllynkannattimet Ikeasta.

Kuviteltiin, että telineestä tulee liian korkea kissanpennuille, jos rakennamme sen heti kattoon asti. Hölmöt! Läheiseltä nojatuolilta hypättiin suoraan roikkumaan tolppaan (siis molemmat yhtäaikaa ja toistensa päällä lopulta roikkuen) ja katon rajaan kiivettiin vaikka sinne asti ei oltu vielä edes saatu kieputettua sisal-narua. Parempi siis rakentaa teline heti valmiiksi ja kattoon asti.Epätoivoinen yrityksenä naamioida kiipeilypuu kirjahyllymäiseksi kulminoitui valokuviin ja puukirjaimiin. Näitä on sitten kiva pudotella leikkien yltyessä vauhdikkaiksi ;) Jokin suojalevy pitäisi seinään keksiä, ehkäpä jokin läpinäkyvä muovi? Joka estäisi seinään väkisinkin leikin keskellä tulevat jäljet. Ja tämä pitää keksi äkkiä ennen kuin valkoinen seinä on entinen valkoinen.

Miten tuo tolppa näyttää kuvassa noin vinolta.. se on kyllä oikeasti suora :) 


 
UA-36042484-1

4 kommenttia:

 1. Hienon näköinen kiipeilypuu! Meillä myös haaveissa sisustukseen sopiva kiipeilypuu ja koska tässä kymmenen vuoden aikana ei vielä ole vastaan sopivaa valmista telinettä tullut, täytyy viimeistään uuteen taloon rakentaa sopiva puu ihan itse. Miten tuo puu on kiinnitetty lattian ja katon väliin? Vai onko se noihin hyllyihin jotenkin kiinnitetty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, ja kiitos :) Tolppa on kiinnitetty kattoon aika pienillä kulmaraudoilla (tuolta ikkunan puolelta niin ovat nätisti piilossa). Lattian parkettiin tolppaa ei viitsitty pultata. Noissa hyllyissä se ei ole kiinni millään. Tolppa on sahattu niin korkeaksi kuin mahdollista ja katon ja tolpan väliin on isketty ohut kiila, joka yhdessä kulmaraudan kanssa teki tolpasta tosi tukevan. Varmaan hyllytkin sitä jotenkin tukevat, vaikkei tolppaa ole niihin varsinaisesti kiinnitettykään. Tolppa on myös aika iso läpimitaltaan, joten se on kaupan kiipeilypuihin verrattuna raskas rakenteeltaan. Ei heilu eikä huoju lainkaan vaikka molemmat jo painoa keränneet kissat hyppäävät vauhdilla nojatuolista suoraan tolppaan ja viuhahtavat ylemmälle tasolle tappelemaan ;) Narua tolppaan meni paljon, nahkahanskat oli pop sitä pyöriteltäessä :)

   Poista
 2. Tosi kaunis kokoonpano! 😍 Minkä vahvusta sisalia käytit ja noin arvio menemistä?

  VastaaPoista