maanantai 29. heinäkuuta 2013

Tähkäpää-kakku 3-vuotiaalle

Kummityttö tilasi topakasti kakun omille synttärijuhlilleen. Ehdottomasti Tähkäpää ja vaaleanpunainen. Tehtävä annettu, siis toimeen.

Ostin Täydelliset täytekakut -kirjan tuossa jokin aika sitten. On muuten aivan ihana kirja. Hyviä reseptejä, käytännöllisiä ohjeita leipomiseen ja lisäksi maistuvia kakkua, mainiota :) Kirjan ohjeista innostuneena ostin pienemmän kakkuvuoan. Tarkoituksenani oli hankkia 15 cm:n vuoka, mutta tähän hätään löysin vain 18 cm:n, ja hyvin tuokin tuuntui toimivan.

Muovailin marsipaanista ja sokerimassasta Tähkäpään. En muuten tiennyt lainkaan ennen tätä projektia mikä on Tähkäpää.. onneksi YouTube valaisi asiasta. Tähkäpää on Disney'n uusimpia prinsessoja, jonka tavaramerkki on maagisen pitkät hiukset. Tästä siis lähdettiin. Loppujen lopuksi tämän kakun Tähkäpää nojailee kakkuun, ja leikkii..no..sovitaan vaikka että kuurupiiloa. Kysehän ei missään nimessä ole siitä, että kakuntekijä ei onnistunut tekemään marsipaanista aidon ja ei-pelottavan näköisiä kasvoja.. ;) Ainakin sankarille tämä meni täydestä :)

3 kommenttia: