keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Paremmat valjaat etsinnässä

Ostin molemmille kissoille jo heti pentuina omat valjaat, joita on saanut suurennettua niin hyvin, että ne sopivat molemmille vieläkin. Ongelmaksi on kuitenkin muodostunut, että valjaiden kiinnityshakaset aukeavat turhan helposti. Voi olla, että valjaat ovat tarkoitettu pennuille, sillä klipsit antavat periksi ja valjaat tippuvat kissan päältä äkkinäisen vedon tai riuhtaisun seurauksena. Näin ollen itsensä jatkuvasti narun kanssa solmuun saavaa kissaa ei voi jättää pihaa hetkeksikään valvomatta, koska juoksunarun jäädessä jumiin kissa yrittää vetää itsensä vapaaksi ja naps! Valjaat aukeavat. Edellisellä kissallani oli lapaluiden päältä kiinnitettävät valjaat, jotka toimivat paremmin. Mutta en ole enää vastaavia valjaita löytänyt. Onko kellään ideoita, mistä löytäisin luotettavamman valjasmallin? Kaikki vinkit otetaan kiitollisina vastaan :)
Muutoin meillä on muotoutunut selkeä ulosmeno rutiini. Ulosmenoa odotetaan takaoven edessä ja valjaat annetaan laittaa kiltisti, jopa kehräystä on kuultavissa kun valjaita laitetaan ;) Sitten molemmat kissat yhteen kasaan syliin ja ulos, narut valjaisiin kiinni ja menoksi. Tämän jälkeen henkilökunta palvelee selvittämällä naruja suoriksi vapauttamalla naurustaan jumiin jääneitä kissoja. Tämä on ihan loputon suo tämän piharempan keskellä.. :D

4 kommenttia:

 1. Meillä ei valjastella, mutta blogikissa Ruska kissa sai tosi hyvännäköiset valjaat:

  http://paulaeskola.blogspot.fi/2013/06/ruskalt-meni-valjaat-rikki-ja-maa-osti.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Meidän valjaat näyttävät todella rimpuloilta Ruskan valjaisiin verrattuna :D

   Poista
 2. Suosittelen Vänttisiä! Kestävät, nahkaiset, eikä lukitukset aukea (käytän flexien kanssa). Vänttisiä myydään mm. Mustissa ja Mirrissä koon mukaan (xs, s, m, l xl) ja Suoraan Arja Vänttiseltä mittatilaustyönä (oman kissan mittojen mukaan). Arjalta ostettuna jopa halvemmat kuin kaupasta, kotiinpostitettunakin. Muistaakseni =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo valjaat näyttävät juuri sellaisilta kuin aikasemmalla kissallani oli, tosin nämä ovat enemmän pro nahkamateriaaleineen :)

   Poista