perjantai 1. maaliskuuta 2013

Helpot macaronit?

No niin. Tartuin haasteeseen: macaronit. Mantelinmakuiset leivokset, joista löytyy netistä omia troubleshooting-sivuja...oikeasti. En tiennyt, että oikeasti leivonnaisillekin on sellaisia. Leivoksille, joissa nähtävästi ihan kaikki voi mennä pieleen. Vatkaa liikaa, tai vatkaa liian vähän. Löysin jopa sivun, jossa pohdittiin uunien eri ominaisuuksia levosten paistamisessa. Hmm. Ehkä hieman pelottavaa. Mutta rohkeasti toimeen.

Käytin ohjeenani blogista eat. live. travel. write. löytämääni ohjetta, joka puolestaan viittaa BraveTartin ohjeeseen. Kinuskikissan sivuilla on pitkä ja hieman turhauttava keskustelu ja väittely leivosten oikeasta valmistustavasta, joka ei oikein johda mihinkään. Hyviä ohjeita, vinkkejä ja keskusteluja löytyykin mielestäni parhaiten englanninkielisiltä sivuilta.

Mittasin aineet gramman tarkkuudella ja kellotin vatkausajan. Lisäksi siivilöin tomusokerin ja manterijauhon kaksi kertaa. Kyllä. Enpä olisi arvannut että jaksan vaivautua, mutta pitäähän haasteisiin tarttua niiden vaatimalla tarkkuudella. Valkuais-sokerivaahtoon lisättiin kuivat aineet kerralla ja napakoin ranneliikkein hakattiin massa sopivan paksuiseksi. Värjäsin macaronit punaisella elintarvikevärillä. Annoin leivosten levätä ja kuivahtaa pellillä vähän yli puoli tuntia ennen uuniin laittoa.

Täytin leivokset vadelma-voi-sokeri-seoksella. Ihan uskomaton aloittelijan tuuri, mutta ne onnistuivat tosi hyvin ;) Suosittelen tarttumaan haasteeseen :)


3 kommenttia:

 1. Siis, vau! Ihan mahtavan näköisiä! Aivan kuin jostain konditorian herkkutiskiltä. Suosittelen kondiittorin uraa =) ..Ehkä pitäis joskus uskaltaa itekin yrittää - eka pitäis kyllä hankkia talousvaaka, kun näyttää olevan millintarkkaa hommaa..Tosin en usko, että edes hullun tuurilla saisin omani onnistumaan=P
  -Jossu- ..ja Alpo-neidiltä terkut kavereille=))

  VastaaPoista
 2. Täydellisiä! Nuohan ovat täydellisiä.

  VastaaPoista
 3. Ja nythän on todettu, että kyseessä ei suinkaan ollut aloittelijan tuuri vaan pelkkää taitoa...toinen kerta toden sanoo.

  VastaaPoista