tiistai 26. maaliskuuta 2013

Miesten kauluspaidasta hame

Miesten kauluspaitojen tuunauksen toiseksi projektiksi otin hameen teon. Ensimmäisen kokeilun rohkaisemana ;) Ensin leikataan paidasta hihat ja kaulus/yläosa irti.
Sopivan kokoinen hame asetetaan palojen päälle ja hame leikataan muotoon. Sitten pitäisi vain ommella palat yhteen. Paitsi että tein yhden virheen jossain vaiheessa. Hameesta tuli nimittäin liian kapea ja joudun turvautumaan kikkailuun. Päädyin leventämään hametta hihasta leikkaamallani palalla. Laitoin palat molempiin sivusaumoihin. Siis todella monesta osasta koottu hame ;) Takaosan vyötärö tuli näppärästi paidassa valmiina olleesta käännöksestä. Sivujen ja etuosan vyötärön puolestaan tein hihansuista. Siitä tuli ihan kiva yksityiskohta ja ilmettä vyötäröön: hihansuista jäivät nimittäin näkyvillä napinlävet.

Näppärää tässä hameessa on, että se ei tarvitse vetoketjua tms. sillä etuosan nappirivistö ajaa saman asian. Ompelin tosin kappaleet yhteen nappirivin kohdalta muutoin, paitsi pari ylimmäistä nappia jätin avattaviksi. Näin ollen hame on helppo pukea ylle. Tasku tulee kivasti myös käyttöön hameen edessä. Pinterestistä löytää siis kaikenlaisia ohjeita, joista voi soveltaa omankaltaisensa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti