keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Pönttökoulutus etenee...kai...

Jos ohjeisiin on uskominen, niin kissan opettaminen käymään pöntöllä etenee vaihevaiheelta. Ensin vaihdettiin kissanhiekka ensin puupohjaiseen merkkiin, joka menee parhaalla mahdollisella tavalla pöntöstä alas. Hiekan menemistä pönttöön on nimittäin mahdotonta kokonaan estää. Sitten poistettiin hiekkalaatikko kokonaan.

Ensin pöntön hiekka-alustassa ei ollut reikää lainkaan. Tässä vaiheessa Roope ja Täplä vielä olivat hyvin messissä ja kävivät asioillaan pöntön hiekalla. Hiekka-alustan reikää sitten leikataan sitä suuremmaksi mitä paremmin kisut tottuvat käymään pöntöllä ja oppivat, että vesi korvaa lopulta hiekan.

Tuota, tuota. Meillä ei olla ihan täydellisesti vielä sisäistetty tätä osuutta :D Pienikin reikä alustassa aiheutti ihmettelyä ja maukunaa, että pitääkö tuossa oikeasti käydä. Välillä homma toimii todella mallikkaasti, ja välillä ei.. mikä puolestaan on tarkoittanut että matot on kerätty pois vessan lähettyviltä. Vahingoilta ei nimittäin ole säästytty. Suurin haaste ovat työpäivät ja yöt, jolloin karvapallot ehtivät pohtimaan keskenään, että miten tässä pitikään toimia eikä kukaan ole ohjaamassa oikeaan paikkaan. Näissä kriittisissä pisteissä on pari vahinkoa tapahtunut. Täplä on mieltänyt pöntön hiekkalaatikoksi Roopea paremmin, kuten kuvista näkyy..

Henkilökunnan hermoja koetellaan lisäksi lattialla pyörivän hiekan ja sekavan kylppärin kanssa todenteolla. Muutenkin kun meidän vessa on ihan liian pieni. Ja nyt kun sillä on vielä yhteensä neljä käyttäjää niin jonoa kertyy ovelle usein. Oikeasti, siinä sitä siten ollaan sekä ihmiset että kissat odottamassa vierekkäin vuoroa :D Toisaalta on aika voittajafiilis, että on päästy jo tähän asti. Herkkuja ja kehuja satelee heti kun vessasta kuuluu rapinaa. 

Onko tämä uusi nukkumapaikka?

 


Ootteko te huomannu että tuolla pohjalla on vettä! Sinne pitää saada tassut..tai nenä.
Tungen siis molemmat vettä kohti, toimii!
 
Tavoitteenani on heitellä mahdollisimman paljon hiekkaa lattialle.
Onnistun siinä yleensä hirveen hyvin.

Että näin.1 kommentti:

  1. Kunnianhimoinen tavoite. Kyllä systeemi varmaan lähtee pelittämään, olkaa kärsivällisiä.
    Rentoa tuo kissojen meininki näyttää kuitenkin olevan:D

    VastaaPoista