maanantai 3. maaliskuuta 2014

Täytekakku mango- ja valkosuklaatäytteellä


Toinen kerta toden sanoo.
Tein tätä kakkua ensimmäisen kerran vuoden alussa. Silloin suhelsin pohjan kanssa pahemman kerran kuten kuvasta näkyy...ei mennyt niin kuin Strömsössä :D Yksinkertaisena syynä varmaan se että laitoin taikinan liian pieneen vuokaan. Maku oli kuitenkin hyvä, ja täytteet saivat kovasti kehuja vierailta, joten päätin testata uudelleen. Ohje on poimittu Hellapoliisin sivuilta. Täyte tuo mukavaa vaihtelua perinteisiin täytekakkuihin ja on helppo tehdä.

Tällä kertaa pohjasta piti kuitenkin tehdä gluteeniton. Pohjan ohjeen puolestaan poimin ArlaIngmanin sivuilta. Kaikki on siis lainattua :) Ennen olen tehnyt gluteenittoman pohjan tavallisesta suklaakääretorttupohjasta, joten gluteenittomat jauhot olivat uusi kokemus.

 Gluteeniton kakkupohja
 4 kananmunaa 
2 dl sokeria 
1 1⁄2 dl gluteenitonta jauhoseosta 
1⁄2 dl perunajauhoja
 1 1⁄2 tl leivinjauhetta
Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka gluteenittomilla jauhoilla tai
kookoshiutaleilla huolellisesti. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos siivilän läpi vaahtoon.
Sekoita varovasti. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa
uunin alatasossa noin 30 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Kumoa ja jäähdytä.



Kakkupohja jaetaan kolmeen osaan. Ensin irtopohjavuoan pohjalle laitetaan kakkulevy, päälle mangotäyte. Sitten jälleen kakkulevy, jonka päälle valkosuklaatäyte, ja lopuksi vielä päälle kakkulevy. Kakun kostuttamiseen käytettiin maitoa, johon oli sekoitettu vähän vaniljasokeria. Gluteenittomat pohjat ovat sen verran kuivia, että käytin tähän aika paljon kostuketta.
Mangotäyte 
9 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g vaniljajugurttia
2 prk mangoviipaleita
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl mehua tai vettä


Vaahdota vaniljakastike. Lisää joukkoon vaniljajugurtti ja soseutetut,
valutetut mangoviipaleet. Mausta vaniljasokerilla ja tarvittaessa sokerilla.
Lisää liivateneste täytteeseen.

Valkosuklaatäyte
 6 liivatelehteä
2 munaa + 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
200 g valkosuklaata
1/2 dl vettä 


 
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota vispikerma.
Yhdistä vaahdot ja mausta vaniljasokerilla. Sulata suklaa ja
lisää sula suklaa vaahdon joukkoon. Lisää liivateneste täytteeseen.
  

Kakku jätetään jääkaappiin yöksi hyytymään ja koristellaan maun mukaan. Laitoin päälle vielä appelsiinimarmeladia Hellapoliisin ohjeen mukaan. Kakku ei ole kovin makea, joten kerma ja marmeladi sopivat päällisiksi oikein hyvin.  





2 kommenttia: