keskiviikko 20. elokuuta 2014

Kirsikkalikööri muhimaan

Kirsikkapuu tosiaan teki tänä vuonna mahdottoman sadon, joka vaati mahdottoman poimintaoperaation, jota seurasi mahdoton kivien poistaminen. Pitkät peukalonkynnet osoittautuivat tässä show'ssa parhaaksi työvälineeksi. Mutta, onneksi kirsikkalikööriä varten kiviä ei tarvinnut poistaa ;)


Kirsikkaliköörin tein Helsingin Sanomien ohjeella:

2 l kirsikoita
1 l sokeria
2 kanelitankoa
2 tähtianista
10 neilikkaa
1 l vaaleaa rommia

Kirsikoiden sekaan lisätään mausteet, sokeri ja rommi. Purkkia sekoitellaan viikon ajan päivittäin, jotta sokeri liukenee nesteeseen. Sen jälkeen purkki jätetään oman onnensa nojaan. Meillä purkki löysi paikkansa keittiön ikkunalaudalta. Annetaan muhia ja toivotaan parasta ;) Muutaman kuukauden päästä nähdään kuinka hyvin projekti onnistui.


1 kommentti: