lauantai 16. elokuuta 2014

Kotitekoinen karviaislikööri

Meillä on pihassa yksi vihreä karviaispensas ja yksi pieni punainen. Viime vuonna yritin hieman huonolla menestyksellä tehdä karviaishilloa, ja osa karviaisista taisi mennä huonoksi napostelukipossa, joka unohtui keittiön pöydälle. Kokonaisuutenaan ei siis kovin suuri menestys..

Tänä vuonna siis vuorossa uusi yritys: karviaslikööri. Vihreitä karviaisia tuli tänäkin vuonna runsaasti ja punaisiakin sen verran että niistä sai yhden liköörisatsin muhimaan.Suurin osa netistä kaivelemista karviaslikööri, ja muista marjalikööri ohjeista, tuntuu noudattelevan samaa kaavaa: noin litra marjoja, viinaa noin 3,5 dl tai niin paljon että marjat peittyvät, ja vaaleaa siirappia noin 3 dl. Omaksi ohjenuorakseni valitsin Riitan puutarha -blogin ohjeen.

Käytin hieman rentoa rannetta alkoholin annostelussa, joten purkkeihin meni varmaan vähän enemmän kuin ohjeissa sanottiin, jotta sain marjat peittymään. Toisaalta marjojakin oli varmaan enemmän. Kahteen purnukkaan laitoin puoli litraa marjoja ja kolmanteen purnukkaan litran. En tiedä, miten tuo puoliksi tyhjä purkki ja siihen jäävä ilmatasku vaikuttaa makuun, mutta kokeillaan. Tällaisena laitoin purkit kaapin alahyllylle pimeään odottamaan noin kuukaudeksi. Sitten lisään siirapin ja unohdan ne kaapin perälle muutamaksi kuukaudeksi. Ehkäpä valmistuvat sopivasti jouluksi pukin konttiin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti