keskiviikko 27. elokuuta 2014

Lyhyesti kirjasta Vieras

Luin Pulkkisen teoksen Raja parisen vuotta sitten, ja pidin kerronnasta ja sen moninaisuudesta erittäin paljon. Jostain syystä teos Totta jäi kuitenkin lukematta. Itse asiassa se odottaa tuossa yöpöydällä vuoroaan.

Hyppäsin siis Pulkkisen toisen teoksen yli suoraan kolmanteen. Vieraan luettuani totesin sen ehkä olleen virhe. Se, mistä pidin Rajassa, oli osittain kadonnut Vieraassa. Tarina itseään etsivästä naispapista sivujuonteineen oli kaunis. Itse en kuitenkaan uponnut tarinaan niin vahvasti kuin olisi pitänyt, jotta olisi tavoittanut sen ahdistuksen tunteen, jota teoksessa kuitenkin selkeästi. Ahdistusta aiheutti itselle pikemminkin kirjan välillä omaan makuuni liian taiteelliseksi heittäytyvä tyylittely tekstin muodoilla ja toistolla.

Kevyttä lukemista Vieraalta ei kannata odottaa, tosin kevyt ei ole muutoinkaan Pulkkisen tyyliä. Jos kuitenkin kaipaat syvemmissä vesissä uimista ja haluat herätellä tarinan moniulotteisuuksia, tämä kirja on sinulle. Eikä Pulkkisen kerronta toki petä nytkään - tarina jää mieleen ja pakottaa ajattelemaan sekä yhteiskuntaa että omaa elämää.

2 kommenttia:

  1. Totta pikalukuun yöpöydältä...on todella hyvä!!! :)

    VastaaPoista
  2. Thanks for sharing this really great post with us. Some good night reading always helps us after having long day. We hope you are doing well and we can't wait for your next post. Have a great day.
    World of Animals

    VastaaPoista