perjantai 29. elokuuta 2014

Lahjaidea: hernepussit

Tein jälleen pikkumuksulle lahjaksi oikein kunnon nostalgialeluja - hernepusseja ;) Muistan itse päiväkerhoajoista alle kouluikäisenä eri väriset hernepussit, jotka kuuluivat olennaisena osana kaikenlaisiin leikkeihin.

Nämä ovat todella nopeita väkertää ja lisäksi tuntuvat olevan mieleisiä leluja. Tämä yksivuotias, nimikirjaimiltaan P.M., ainakin kovasti heilutteli pussukoita -  toinen toisessa kädessä ja toinen toisessa.

Leikkasin tausta- ja etupalan saman kokoisiksi ja lisäksi taustalle tulevasta kankaasta eteen tulevan aplikoinnin, joka oli siis tässä tapauksessa päivänsankarin nimikirjaimet. Kirjainten taustalle silitin tukikankaan ja ompelin ne tiheällä sikssakilla kiinni etuosaan. Tämän jälkeen taka- ja etuosa neulotaan oikeat puolet vastakkain kiinni toisiinsa - muista jättää johonkin reunaan pieni rako, josta saat ujutettua sisälle kuivatut herneet. Saumat varmistin neulomalla palaset yhteen sekä suoralla ompeleella että sikssakilla, jotta herneet eivät aiheuta ikäviä yllätyksiä kesken leikkien. Laitoin herneitä sen verran että pussukat tuntuivat mukavilta ravistella ja neuloin reiän huolellisesti kiinni. Valmis :)


4 kommenttia:

 1. Loistava lahjaidea! Hernepussit ovat klassikoita, toivottavasti eivät ihan unholassa.

  VastaaPoista
 2. Itsekkin tykäsin kovasti leikkiä hernepusseilla muksuna. :) Halvat ovat huvit pienillä.
  Kauniit pussit olet tehnyt.

  VastaaPoista
 3. Tykkäisiköhän kissat vähän isommasta hernepussista... hernesäkkimakuupaikka?

  VastaaPoista
 4. "Thank you for nice information
  Please visit our website unimuda and uhamka"

  VastaaPoista